Slika prikazuje raznobojne grickalice koje su nutritivne i zdrave, pokazuje kako se mogu zadovoljiti različite vrste prohteva na zdrav način.

Ponekad, bez obzira koliko se trudili da se hranimo zdravo, prohtevi za nekom specifičnom hranom mogu postati prejaki. Međutim, postoji mnogo zdravih, nutritivnih opcija koje možete odabrati za te trenutke. Evo nekoliko ideja:

Prohtev za Slatko

Ako imate prohtev za slatkišima, pokušajte sa voćem umesto šećera. Voće je prirodno slatko, puno vlakana i bogato vitaminima. Pokušajte sa svežim bobicama, bananama ili suvim voćem.

Prohtev za Slano

Za one koji imaju prohtev za slanim, orašasti plodovi i semenke su odličan izbor. Bogati su zdravim mastima, proteinima i vlaknima. Takođe, možete probati i sa kuvanim povrćem sa malo morske soli.

Prohtev za Hrskavo

Ako žudite za hrskavom hranom, sveže povrće kao što su šargarepa, krastavac ili paprika su odlične opcije. Takođe, možete probati i sa kokice bez dodatka masnoće.

Prohtev za Kremasto

Za prohtev za kremastom teksturom, avokado ili humus su odlične opcije. Oni su bogati zdravim mastima i vlaknima, a takođe imaju zadovoljavajuću, kremastu teksturu.

 

Kada se suočite sa prohtevima, ključ je da odaberete zdrave, nutritivne opcije koje će zadovoljiti vaše prohteve, ali vas i održati na pravom putu prema zdravijem načinu života. Ponekad je u redu popustiti i pojesti nešto što nije toliko zdravo, ali je važno da to ne postane pravilo. Sve je stvar balansa.

Prev post

Kontrola Porcija i Veličina Tanjira: Saveti za Zdraviji Život

Next post

Kako Odrediti Najbolju Ravnotežu Makronutrijenata za Vas

Napišite odgovor ili komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Dozvolite mi da vam pomognem da ostvarite svoje ciljeve

Konzumenti imaju veću šansu da ostvare svoje ciljeve s odgovarajućim proizvodima, odnos sa svojim Herbalife Nezavisnim Članom i budu deo zajednice. Ukoliko želite besplatnu personalizovanu podršku da ostvarite ciljeve molim da me kontaktirajte putem gore navedenih podataka.